Werkervaring

Inmiddels heb ik al de nodige werkervaring. Hier een overzicht:

Kwekerij R. Bakhuyzen

Ik ben in 1989 geboren in het Zuid-Hollandse dorp Boskoop. Vele jonge inwoners van dit dorp beginnen hun carriere bij een kweker, waardoor ikzelf. Op mijn 13e ben ik bij Bakhuyzen gaan werken. Hier toch veel geleerd door de jaren heen. Ik begon echt als hulpje van Remon. Ik was ook zijn eerste werknemer. Door de tijd heen kreeg ik meer en meer verantwoordelijkheid. Op het einde mocht ik zonder controle bestelling klaarmaken voor grote en belangrijke klanten. Na ongeveer 4 jaar ben ik gestopt. Ik vond het mooi geweest en had op dat moment al een nieuwe baan.

Albert Heijn

In april 2005 ben ik aan de slag gegaan als medewerker Verkoopklaar bij Albert Heijn te Boskoop. Mede door mijn broer, die hier al werkzaam was, ben ik daar gaan werken. Het eerste jaar was het voornamelijk vakkenvullen. Later kreeg ik meer verantwoordelijkheden. Zo kreeg ik een kassacurcus, zodat ik bij kon springen wanneer dat nodig was.
Al binnen 2 jaar merkte ik dat ik meer wilde dan wat ik nu deed en ook het Management zag dat er meer in zat. Ik ben toen begonnen met vertrouwen te kweken bij de overige medewerkers en laten zien dat ik meer in mijn mars had. Op het moment dat ik op vrijdag, de drukste avond, ging werken kreeg ook meer kansen. Onder de hoeden van mijn broer kreeg steeds vaker de mogelijkheid om mensen te sturen en aan te spreken.
Een half jaar later mocht ik solliciteren naar de functie van Teamleider (TL). Het gesprek met de Operationeel Manager ging goed en ik werd benoemd tot TL. In deze functie zijn er vele verantwoordelijkheden, zeker in een kleine winkel als het filiaal in Boskoop.
Inmiddels ben ik al bijna vijf jaar TL en heb ik veel kunnen leren. Hoe om te gaan met personeel? Hoe om te gaan met klanten, vriendelijk, boos of agressief? Inzicht in de winkel en vanuit die inzicht strategisch handelen, maar ook hoe om te gaan met diefstal. Ook het regelen van interne verbouwingen en dat soort zaken. Daarnaast heb ik al verschillende keren geholpen met verbouwingen in andere filialen.

De Bijenkorf, de dol dwaze dagen

In het eerste jaar van mijn opleiding aan de Haagse Hogeschool heb ik twee dagen geholpen bij de dol dwaze dagen van de Bijenkorf. Dit heb ik ervaard als twee leuke en leerzame dagen. Tijdens deze dagen werd ik verkoper bij een kraam met overhemden. In tegenstelling tot vele collega studenten hoefde ik dus geen kleren op te vouwen of bakken netjes leggen, maar mijn ‘eigen’ kraam managen.
Nu ben ik door mijn ervaring bij Albert Heijn en mijn persoonlijkheid erg makkelijk met het contact leggen met mensen. Vele praatjes gemaakt en redelijk wat overhemden verkocht. Toch zag ik dat er wat mis was met de kraam. Alle overhemden lagen netjes op maat, maar het oogde niet… Ik ben vervolgens aan de slag gegaan en heb alle overhemden naast op maat, ook op kleur gelegd. De kraam had vervolgens veel meer uitstraling en ik merkte dat het er ook drukker werd. Een leuke kleine marketing ingeving al zeg ik het zelf.

Plaats een reactie